Ännu en dag i bananlandet

På grund av Internetet inte har fungerat så har jag inte haft möjlighet att prata med mina underbara föräldrar via Skype den senaste veckan men idag fungerade det äntligen! Var så skönt att höra deras röster :) Pratade inte mer än kanske en kvart, sen bröts det, men man ska vara tacksam för det lilla ;-) Mamma lät jätteglad och det värmde i hjärtat (givetvis var min pappi lika munter men så klart trött efter en dag på jobbet). Mamita kom med ett fint förslag om att jag skulle kunna leta upp något ställe där jag kan hjälpa till någon dag i veckan för att stilla min tristess. I mina öron lät det fantastiskt och ska slå slag i saken när jag väl hittat någont intressant. Till dess får jag nöja mig med att skriva på min lilla berättelse och dricka kaffe. Å andra sidan har jag faktiskt varit utanför dörren idag - Mari och jag gick till "La Plaza" för att köpa grönsaker och kött. Det är typ som Sydamerikas största labyrint med grönsaker och kött som den största beståndsdelen. Självklart är det häftigt men jag var, bokstavligt talat, nära på att spy när vi var där i förrgår och de hade fucking grishud upphängt i taket. Odören som ligger över stället får till och med köttälskarn att kvälja!

----

Idag så öppnade anmälningen för sommarkurser vid universiteten och högskolorna. Har letat efter något skojsigt att läsa och har hittat "Kreativt skrivande" som jag tror att jag ska pröva på. Den är på distans vilket gör att man förhoppningsvis kan arbeta vid sidan av också, lapa sol och njuta av ackompanjerande vänner. Förutom sommarkurserna har jag också letat efter program till hösten. Står i valet och kvalet mellan att läsa till lärare/fritidspedagog eller journalist. Båda yrkena har jag velat arbeta inom sedan jag gick i högstadiet och de har båda olika utmaningar. Blir jag journalist vill jag inte sluta på en skitblaska som Aftonbladet eller Expressen utan mer skriva reportage. Men konkurrensen är stenhård. Risken med att jobba inom skolan är att jag kommer tröttna efter fyra år och då sitter jag sedan och har ett jobb som jag avskyr men jag måste forsätta med det för jag har inget annat val... Hm...

Till VT -11 sökte jag in till Umeå universitet, jag kom in, men tackade nej. Dock satte jag upp mig i bostadskö vilket kan bli min lilla lycka nu. Funderar på att plugga där uppe och flytta ihop med världens finaste kompis; Cicci. Förstår ni hur fint livet hade fortsatt att vara? Pölsekonen och Bananplockarn tillsammans i Norrland!

----

Imorgon blir det att träffa Maria som jag bodde hos i början av min resa. Saknar henne och förmodligen blir det en heldag tillsammans. Vad vi ska göra har jag ingen aning om men jag är säker på att det blir roligt. Ska även försöka leta upp vad jag behöver för att skaffa ett colombianskt ID-kort och hur lång tid det kan tänka sig att ta.

/ Oskar

Lite gott och blandat

Tjingeling,

Idag har jag inte gjort ett dyft mer än laddat ner ett fattigt retuscheringsprogram, fixat lite med min iPad och förberett lite saker inför imorgon. Och vad händer imorgon? Jo, jag ska följa med min vän Nathaly till hennes f.d. jobb på en tvåspråkig skola här i Bogotá. Ska bli superskoj att se hur de jobbar och sen jämföra med hur det kan fungera i Sverige. Tänkte faktiskt försöka skriva ihop ett litet reportage eller artikel om det - mest för skojs skull men det kanske kan bli nåt av det.

Jag har införskaffat mig en liten mini-PC så att jag kan lägga in bilder m.m. på ett säkert sätt. Dessutom har jag börjat skriva på en berättelse vad det gäller min resa och allt som jag varit med om. Egentligen mest för min egen skull, för att bearbeta allting. Känns skönt!

Vad mer? Hm... Mamma kommer hit ikväll och då väntar en överraskning åt henne. Har köpt en liten klocka till henne - inte så dyr men en liten alla hjärtansdagpresent. Första gången! Ni som läser kanske undrar varför jag inte lägger upp några bilder på henne och mitt skäl är ganska enkelt (med stor risk för att låta lastgammal): jag vill inte att alla människor på Internet skall ha tillgång till bilden. Ni som känner mig och vill se en bild, skicka mig ett mejl :-) Vet att det är skittråkigt med bara text men jag avskyr att lägga ut oredigerade JPG-bilder - de är så tråkiga och färglösa. Dessutom har jag inte tagit så många de senaste två veckorna utan mest njutit av tiden. Lovar dock att ta några snart!

Puss & hej, leverpastej

/ Oskar

Lite kidnappning och sa dar

Just nu sitter jag i en mork djungel med fyra man som bevakar mig med sina nypolerade gevar och det star FARC pa deras uniformer. Konstigt... Hihi, naaah, antar att ni inte gick pa det dar. Gjorde ni det sa far ni skylla er sjalva. Egentligen skulle jag varit hemma i kalla Sverige nu men i mandags bestamde jag mig for att andra om min biljett till den 3 april och helt enkelt strunta i Tanzania. Det hade varit en upplevelse sa klart men med facit i hand sa har allting gatt langt bortom alla mina forvantningar har och det vore dumt att inte ta till vara pa det har tillfallet. Att fa lara kanna min mamma mer och alla andra slaktingar ocksa. Fantastiskt! Just nu bor jag hos hennes moster inne i centrala Bogota men pa lordag flyttar jag forhoppningsvis hem till min mamma. Vi har delat sang, vi har druckit stora mangder kaffe, vi har shoppat, gratit, skrattat, kollat pa gamla bilder och massa annat. Allting ar verkligen helt obeskrivligt underbart! Det var allt for stunden! Lite livstecken fick ni i alla fall!

"Här kommer alla känslorba på en och samma gång"

Herregud. Dios mio!!!!

Ska träffamin biologiska mamma igen imorgon. Ringde henne precis och pratade på spanska. Jag skakar av både nervositet och glädje! Vi ska hem till hennes hus imorgon, på kvällen!!!!! Kommer inte på mer att skriva... :-D :-D :-D

Har i alla fall lagt ut bilder ifrån den senaste veckan på Facebook. Ta er gärna en titt!

Ciaaaaaaaaaaao!

RSS 2.0