Att möta en syster och fira en födelsedag

Nu kan jag stolt meddela att jag har haft äran att få träffa min syster för allra första gången. Denna fantastiska händelse ägde rum i lördags och vi tre åkte till Crepes y Waffles för att äta lunch. Jag var nervös, mamma var nervös och så klart även min syster. Men gud vad fin hon är! Efter en stund började jag ställa lite frågor och hon svarade på ett sätt som kändes bra, inte så där kort utan tvärtom. Tror att detta kan bli riktigt bra!

Natten till söndag sov jag över hos mammi och vid tolvslaget kom hon in med vin och sjöng för mig. Så himla sött! När vi vaknade gjorde hon frukost åt mig och därefter begav vi oss till min mormors hus och på vägen hann vi med att köpa en tårta med "arecipe"- och jordgubbssmak. Väl framme vid huset blev jag gratulerad av alla som var där, b.la. tre av mina mostrar, min syster och min mormor. Det var fint! Lite senare anslöt min nästkusin och min moster som jag bor med samt två andra släktingar. Tyvärr går det nåt virus som de flesta har haft här och igår var det min systers tur att ligga däckad.

I vilket fall som helst så åt vi lunch och därefter blev det tårta i min ära. De sjöng på både engelska och spanska för mig. Ett minne som jag aldrig kommer glömma! Fick äntligen tillfället att ta en bild på allihopa och det är sjukt värdefullt! Det skönaste av alltihop är att stämningen verkligen var så himla fin, vilket självklart beror på att de inte behöver oroa sig för min syster reaktion längre.

I morse när jag vaknade pratade jag med min mamma om allt mellan himmel och jord. B.la. sa jag att om jag dör imorgon så dör jag i alla fall lycklig, något om hon också tänkt på igår. Fick även lite mer kuriosa om min biologiska pappa. Kan väl påstå att jag har fått en stor del av mina intresse ifrån honom också.

Tyvärr har det regnat hela dagen här så jag har inte ett skit att göra förutom att sitta vid datorn. Skoj. Verkligen. Nooot.

Ha det så fint så länge!


Min fina tårta!

Lycka och lite rån

Tjingeling,

I skrivande stund sitter jag och käkar frulle samtidigt som min vän sussar gott i sängen. Det har jag nog glömt att nämna men min extraordinära vän, Sara har varit på besök här sedan i torsdags i förra veckan. I början checkade vi in på ett schweiziskt vandrarhem och han som ägde det var verkligen hur snäll som helst och förutom det får han ett plus i kanten för att de hade ett eget bageri i byggnaden! Förutom de veg. subsitiuten saknar jag nog svenskt bröd mest (eller rättare sagt mammas). Mums! Svullade i mig kolhydrater under de fyra dagarna som vi bodde där.

Hur som haver..  jag har visat henne runt på de typiska turistgrejerna och förhoppningsvis är hon nöjd när hon åker hem idag. Det har varit en mäktig känsla att låta en av mina vänner få träffa min nyfunna släkt på riktigt och inte via t.ex. Skype. Dessutom har mitt självförtroende boostats i och med att jag har översatt allting till henne då hennes vokabulär sträcker sig lika långt som mitt gjorde i början.

---

I helgen fyller jag år (22 rent juridiskt, utseendemässigt typ 13) och det är definitivt på min topp-fem-lista över de mest sjuka händelserna här i Colombia. Jag ska få fira min första födelsedag med min mamita här och vice versa. Igår frågade hon vad jag ville hitta på och det låter så fruktansvärt kliché men jag svarade ärligt att jag bara vill vara med henne. Kan man ju ändå inte få en mycket finare dag? (jo, om mina päron i Suecia också hade varit här). Eller? I söndags berättade mamma någonting som fick mig att explodera av glädje. Vad exakt kan jag inte avslöja än men på lördag eller söndag får ni veta, woop woop!

---

Tyvärr blev min moster rånad idag förresten. Tre stycken män som omringade henne och hotade att knivhugga henne om hon inte gav dem smycken och pengar. Förutom chocken av att bli hotad och bestulen så tog de hennes vigselring som hon haft i 34 år (dessutom är hennes make död). Fördjävligt och äckligt. Inser vilken tur jag har haft som sluppit undan att ens blivit pick-pocked.

---

För tillfället snyltar jag på någon annan själs Wi-Fi och kan tyvärr inte lägga upp några bilder. Fast de är väl ni som läser vana vid, vid det här laget. Ta hand om er!

/ Oskiposi!

Ett tag sedan sist

Hej igen!

Sedan förra inlägget har jag egentligen inte gjort så mycket, dock har jag sovit hos mamma över en natt, kollat matchen mellan Mexico - Colombia (som vanns av oss med 2-0!) och ätit lunch med min mormor, mina två mostrar och mamma i Madrid.

Förra helgen åkte vi till min väns föräldrars hus i närheten av La Vega (drygt två h bort från Bogotá). Det var roligt och naturen var hur vacker som helst! Inte ett ljud av bilar och på deras farm odlade de matbananer (platano), apelsiner, citroner, guava, socker, lök, KAFFE och en massa andra saker !

I fredags köpte jag en 5-in-1 reflexskärm på 80 cm så att jag kan ta fina foton på människorna här! Fick en av mina föräldrar i födelsedagspresent förra året och den är större men tyvärr tog jag inte med den hit. Men det är alltid bra att ha två stycken!

Igår skulle jag och mammi gå på bio och se "Tan fuerte, tan cerca". Tyvärr visade det sig att projektorn inte fungerade och vi valde därför att promenixa hemåt istället för att spela kort, vilket båda två älskar! Jag lärde henne lite spel ifrån Sverige och jag fick lära mig ett härifrån. Plötsligt gick strömmen och hon hoppade till av rädsla, haha. Ganska sött :-)

Nu ska jag hoppa in i duschen. Adios amigos!



Kaffeplanta!


Utsikt från huset!


Bananträdsblad!
RSS 2.0